Hos Anne Stausholm Landskab sætter vi pris på forskelligheder, ser det som en styrke i forhold til det samlede resultat, og tror på at vi sammen står stærkest.
Vi arbejder ud fra en stor rummelighed til den enkeltes holdninger, med tillid til hinandens kompetencer, og arbejder ud fra en flad organisationsstruktur.
Tegnestuen
Anne Stausholm Landskab blev etableret i 2006 af landskabsarkitekt MDL og indehaver Anne Fischer Stausholm. Tegnestuen arbejder ud fra mere end 15 års erfaring med at skabe grønne, trygge og smukke uderum til det levede liv.
Med plantematerialet som det bærende element, synliggør vi naturens potentiale i alle dens facetter i mødet med mennesket.
Vi uddanner os i takt med den generelle udvikling, for løbende at optimere tegnestuens processer og tankegang til den bæredygtige udvikling.
Vi har stor ekspertise i at udtænke grønne strategier og fremtidssikrede, løsninger af høj kvalitet. Vi stræber efter at tænke og planlægge langsigtet, for at skabe fleksible, robuste meningsfulde og modstandsdygtige projekter.
Hos Anne Stausholm Landskab er vores drivkraft at levere naturbaserede løsninger i det byggede udemiljø, hvor menneske og natur forenes.
Vi stræber efter at skabe harmoniske rum, hvor hver plante og hver sten fortæller sin egen historie. Vores tilgang er præget af en dyb respekt for naturens cyklus og en forståelse for, hvordan vi kan fremme biodiversitet i vores design.
Vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at sikre, at hvert projekt ikke blot er smukt, men også bæredygtigt og funktionelt. Gennem innovative metoder og kreative løsninger forvandler vi udfordringer til muligheder, så vi sammen kan skabe uderum, der beriger livskvaliteten for alle brugere.
Vi tror på…
Gennem vores arbejde ønsker vi at inspirere andre til at værdsætte og forstå naturen, og dens betydning for vores livskvalitet.
I vores projekter tager vi ansvar over for naturen og mennesket som en helhed, og gør det med omtanke for vores planets fremtid.
De presserende klimaforandringer, det store tab af biodiversitet, og uforudsete begivenheder har medført drastiske ændringer i vores samfund. At se på vores planet som et samlet økosystem og en sammenhængende helhed, er blevet afgørende. En ændring i, hvordan vi bruger vores ressourcer, er nødvendig for vores planets fremtid. En tilværelse hvor vi ikke udelukkende drager fordel af vores økosystemtjenester, men også gengælder tjenesten ved at give tilbage til naturen.
Landskabsarkitektur er dynamisk felt, hvor vi har privilegiet at være med til at vise vejen for, hvordan vi som mennesker indretter og bevæger os i den fysiske verden, og hvordan dette kan være med til at skabe et tættere bånd til vores natur.
Vi ser hvert projekt som en mulighed for at forene natur med æstetik og funktionalitet, og arbejder målrettet på at skabe uderum, der fremmer trivsel, samhørighed og en dybere kontakt til naturen.
En dybdegående forståelse for stedet og en grundig brugerinddragelse, ser vi som nøglen til at skabe rum, der ikke blot er smukke, men også meningsfulde, inkluderende og tilknytningsskabende.
Vi stræber efter at hvert projekt bliver en unik fortælling, der engagerer, inspirerer og danner grundlag for fællesskaber.
Vi ønsker at skabe steder hvor mennesker kan mødes, lære og finde ro, og hvor naturen kan blomstre i sin fulde pragt.
I VORES PROJEKTER STRÆBER VI EFTER…
- Et inkluderende og meningsfuldt design
- At skabe robuste, modstandsdygtige, og fleksible naturbaserede løsninger
- At skaber skabe gode forudsætninger for naturen
- At fremme biodiversiteten
- At prioritere den fysiske og mentale sundhed
- At fremme en dybere tilknytning til vores natur
- At vores projekter er visionære og fremtidssikrede
- At skabe omgivelser der stimulerer læring
- At skabe oplevelser, fællesskaber og en tilknytning til stedet
- Et æstetisk, enkelt og funktionelt design
- God tilgængelighed for alle
- At skabe samfundsøkonomiske rentable løsninger
- At den værdi, som vi skaber for vores kunder, er af æstetisk, økonomisk og naturmæssig værdi
- At vores projekter har en høj kvalitet og faglighed
anne Fischer stausholm
INDEHAVER, LANDSKABSARKITEKT, DANSKE ARK OG MDL
PROFIL
- Erfaren projektleder og tilsynsførende
- Stor erfaring med projekterings- og driftsopgaver
- Rådgiver for Københavns Universitet, KU Life, ved etablering af ”Partnerlandskab”- et forskningssamarbejde mellem erhverv og universitet
- Udpeget som skønsmand i syn og skønssager ved Danmarks Domstole
- Syns- og skønsmand for Håndværkets ankenævn.
- Bestyrelsesmedlem i Nationalpark Skjoldungernes Land
- Fagjournalistisk virke
- Formand i Foreningen af lodsejere Nationalpark Skjoldungernes Land.
- Medlem af Lejre Erhvervsråd, udpeget af Dansk Industri
- Medlem af Landskabsprisens jury, udpeget af Danske Ark
- Medlem af DL’s Retsudvalg
”Jeg har en stærk intuition, der udmønter sig i en indlevelse i det sted og den opgave, som jeg står overfor.
Jeg har en stor empati og forståelse for andre mennesker. Det udmønter sig i en respekt for holdninger og en rummelighed i forhold til andres situation. Jeg ser det skæve og anderledes i mennesker, steder og episoder som en kvalitet og har stor respekt for, at vi anskuer verden forskelligt.
Når jeg besøger et sted og taler med de mennesker, som har et projekt, så kan jeg nærmest vandre ind i opgaven og stedets nye fortælling – det er magisk og en gave, og hvor privilegeret er jeg, at det er mit arbejdsliv.
At det så nogle gange kræver blod, sved og tårer at nå derhen efterfølgende, ser jeg som en del af den kreative proces. Det kan sagtens være, at de opgaver, der har voldt størst kvaler, giver det bedste resultat.
Men jeg er også en ledertype, har markante holdninger og vil gerne se resultater i en fart.
Jeg investerer det hele i hver enkelt opgave og glædes ved, at mit arbejdsfelt kan sætte et positivt aftryk, som mange kan nyde godt af. Jeg gør det ikke alene, gennem alle årene har jeg haft dygtige, dedikerede medarbejdere og sammen løfter vi i flok.”