Visualisering af Friis & Moltke

Børnehus – holbæk

BYGHERRE Holbæk Kommune
ARKITEKT Lone Backs Arkitekter, Friis & Moltke Arkitekter
INGENIØR Viggo Madsen A/S, JL Engineering
ENTREPRENØR JJ Tømrer & Snedker A/S
STATUS Konkurrence 

Tegnestuen har deltaget i prækvalifikation om et nyt børnehus i Holbæk by i samarbejde med et godt team. 

ET sjovt og trygt sted at være barn

Vores ambition med det nye børnehus i Holbæk er at skabe en institution, der er i tæt forbindelse med både byens og naturens særpræg, og som afspejler den kreativitet, der kendetegner Holbæk. Børnehuset skal være et sted, hvor leg og oplevelse binder sig til de kulturbærende elementer, der præger byen, såsom værftet, Munkholmbroen og Orøfærgen. Den genkendelighed, børnene møder i deres hverdag, har vi integreret som en vigtig faktor i udformningen af udearealerne. Her tager det maritime og byens haver udgangspunkt i institutionens overordnede strategi for udearealerne. Det maritime tema afspejles i bygningens skala, som på en naturlig måde leder ned til den mindre skala af byhaven, som danner en blid ydre grænse for institutionen. Udearealerne er designet med henblik på at skabe en dynamisk og levende beplantning, der inviterer til interaktion på øjenhøjde med den omkringliggende bebyggelse.

Målet med institutionen er, at det nye børnehus i Holbæk skal være et sjovt og trygt sted for børnene at være. Vi ønsker at skabe et læringsmiljø, hvor børnene trives, og hvor de kan fylde deres rygsæk med gode oplevelser og kompetencer, som fremmer deres udvikling. Her skal der være plads til fordybelse, bevægelse og fællesskab, og naturen skal spille en central rolle i det bygningnære miljø. Som fjordens åbne og lysfyldte landskab samles de motoriske udfordringer og fællesskaber i områdets midte, bundet sammen af broer, der snor sig om fjordbredderne, sandbankerne og holmene. De forskellige legeelementer er inspireret af oppe og nede – som husets etager og første salens motoriske læringsmiljø.

 

 ”Udearealerne vurderes at have en fin arkitektonisk kvalitet og generelt at være udformet holdbart, brugbart og smukt samt underbygger de funktionelle dele af projektet.” – dommerkommentar fra afgørelsen